ناتوانی جنسی
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jzzcbaka’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
بیماری های آمیزشی جنسی ، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب نوجوانان و جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند.
علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟
علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند
بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند:
دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)
بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است.
ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و….
علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن غده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد
در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.
مهمترین بیماری های آمیزشی کدامند ؟
شایع ترین بیماری های آمیزشی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند.
سوزاک :
این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است . در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً ۱۴-۱ روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد.
عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :
- عفونت بیضه ها
- تنگی مجرای ادراری آقایان
- عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری
عفونت کلامیدیا
کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود.
تبخال تناسلی:
عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع ۲ تبخال ( نوع ۱ ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند. انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد) .علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد.
زگیل تناسلی:
عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.
سیفلیس:
(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و…) )
شانکروئید:
(زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند . درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود.
بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد.
هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود.
از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود.
انزال زودرس شایعترین مشکل جنسی مردان
یکی از مشکلات عمده و مختل کننده روابط جنسی از سالیان پیش و شاید از بدو خلقت بشر گریبانگیر مردان بوده و با افزایش استرس های روزمره زندگی و گرفتاری های اجتماعی و مشغولیات روزمره زیاد و کمبود استراحت جسمی و عوامل دیگر امروزه به عنوان شایعترین اختلال جنسی است که زوجین به علت نارضایتی از روابط جنسی به مطب و مراکز درمانی مراجعه می کنند. اصولاً یک ارتباط قوی بین خواب خوب، استراحت خوب، تغذیه خوب و ذهن آرام، تن سالم و روحیه بشاش و شاد و تمایل قوی به روابط جنسی وجود دارد. هر چه کیفیت زندگی فرد به علل روحی و جسمی مختل شود رابطه جنسی فرد را دچار اختلال خواهد کرد.
به هر انزالی که مایع منی بدون کنترل فرد و بلافاصله بعد از نعوظ و یا کمتر از یک دقیقه بعد از دخول انجام شود انزال زودرس می گویند. شدت انزال زودرس، فرد به فرد فرق می کند. بعضی از مردان جوان اظهار می دارند که انزال آنقدر سریع انجام می شود که قادر به دخول نیستند و گهگاهی زوجین را می بینیم که بعد از چند سال هنوز خانم باکره است.
در اغلب مردان انزال زودرس زیر یک دقیقه اتفاق می افتد که این امر باعث نارضایتی شریک جنسی شده و با مرور زمان به علت ناراحتی روحی باعث افت میل جنسی و در نهایت ممکن است باعث از هم گسستگی ارتباط زناشویی گردد.
چه عواملی باعث انزال زودرس می شوند؟
انزال زودرس به دو نوع تقسیم می شود:اولیه و ثانویه
انزال زودرس اولیه:
کسانی هستند که از شروع موقع فعالیت های جنسی مبتلا به انزال زودرس هستند.این نوع انزال زودرس بیشتر در فراد حساس، عصبانی، پرخاشگر، عجول و زودرنج دیده می شود. این افراد مثل صحنه های دیگر زندگی زود تحریک می شوند و قادر به کنترل مایع منی خود حین مقاربت نیستند.
انزال زودرس ثانویه:
در این نوع فرد یک حالت نرمال فعالیت جنسی دارد ولی بعداً مبتلا به انزال زودرس می شود
- امروزه زودانزالی را بیشتر در افرادی می بینیم که دوز استرس های شغلی و محیطی آنها بالاست که به علت مشغله های کاری زیاد و استرس ناشی از آنها است
- افسرد گی و اضطراب و داروهای ضد افسردگی از عواملی هستند که اختلال در فعالیت جنسی ایجاد می کنند که عبارتند از: کاهش میل جنسی، اختلال در شدت نعوظ و انزال زودرس. اصولاً یک ارتباط قوی و مستقیم بین حالت های روحی فرد و تمایل به سکس وجود دارد. هر چه آرامتر، بانشاط تر، کم استرس تر میل و توان وانزال دیرتر و برعکس استرس، اضطراب و افسردگی از عوامل تخریب کننده فعالیت جنسی هستند.
- تعداد روابط جنسی با توجه به سن، وضعیت سلامت جسمی و حالت های روحی فرد متغییر است. اصولا با گذر زمان و افزایش سن منحنی فعالیت های جنسی به طرف پایین حرکت می کند. به عنوان مثال یک فرد در سن ۱۸ سالگی ممکن است هر شب تمایل به فعالیت های جنسی داشته باشد در حالیکه یک مرد ۵۰ ساله ممکن است ۲-۱ بار در هفته و یا در سن بالای ۶۰ سال یک بار در یک هفته یا دو هفته مقاربت جنسی انجام شود. اصولاً هر چه فاصله بین مقاربت ها بیشتر باشد آستانه تحریک پذیری کم شده و باعث انزال زودرس می شود.
- فعالیت جسمی خوب نیازمند یک مدیریت منطقی احساس در حین مقاربت و تجربه جنسی است. لذا بسیاری از افراد جوان که سابقه تجربه فعالیت جنسی را ندارند در شروع فعالیت جنسی از انزال زودرس رنج می برند که با کسب تجربه و هماهنگی بیشتر با شریک جنسی این مشکل با گذر زمان بهتر می شود.
- وجود مشکلات احساسی و ارتباطی در بین زوجین باعث اختلاف جنسی می شود که عبارتند از: کاهش میل جنسی به طرف مقابل، عدم نعوظ خوب در انزال زودرس در مرد و انزال دیررس در زن. برخلاف مرد که مبتلا به انزال زودرس می شود خانم ها به علت حساس بودنشان اغلب به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسند.
- هر گونه بیماری آزاردهنده جسمی می تواند باعث انزال زودرس در مرد شود. به عنوان مثال اختلال در فعالیت غده تیروئید، فشارخون بالا، دیابت، التهاب مجرای ادراری، تب حاد و مزمن، کمبود سروتونین که توسط مغز ترشح می شود و یا اختلال در عملکرد مواد انتقال دهنده پیام های عصبی همه موارد فوق به صورت مستقیم فعالیت های جنسی فرد را تحت تأثیر و باعث انزال زودرس می شود.
- داروهای ضد فشارخون، آرام بخش ها، ضدافسردگی و ضد اضطراب ها می توانند هم میل جنسی و هم شدت نعوظ و هم زمان انزال را تحت تأثیر قرار دهند.
راه های درمان انزال زودرس کاملاً شناخته شده است و لذا حذف سیگار والکل و مواد مخدر از تخریب فعالیت های جنسی شما جلوگیری خواهد کرد.
درمان انزال زودرس
اولین خط درمانی انزال زودرس حذف و تعدیل عوامل ایجاد کننده زمینه ای انزال زودرس از قبیل خواب خوب، استراحت مناسب، تعدیل استرس های روزمره زندگی، درمان افسردگی ها، ایجاد نشاط و شادابی و تغذیه مناسب و به حداقل رساندن تنش های روزمره زندگی، ورزش مداوم و مستمر و تقویت رابطه روحی و روانی با همسر و ایجاد صمیمیت بیشتر که توجه به این نکات در درمان انزال زودرس بسیار کمک کننده هستند.
مدیریت احساس در هنگام مقاربت
جهت به تأخیر انداختن انزال زودرس باید از هیجان اجتناب کرد و جهت کاهش هیجان و به تآخیر انداختن انزال بهترین راه منحرف کردن ذهن از صحنه مقاربت است
تمرین به تأخیر انداختن انزال
- با همکاری همسر و یا به تنهایی باید حالت تحریک جنسی و نعوظ داشته باشید و سعی کنید تا احساس انزال دارید آن را متوقف و به تأخیر اندازید و یا زمان نعوظ تان را با هر تمرین طولانی تر نمائید.
- ممکن است در شروع تمرین موفق نباشید ولی توصیه می کنم با استمرار و پشتوانه قوی واراده محکم این تمرین را ادامه دهید. دادن روحیه توسط همسر و همکاری ایشان بسیار کمک کننده است.
- مکانیسم عمل این تکنیک کاهش خون رسانی موقتی به گلانز و یا نوک آلت تناسلی است که آستانه تحریک را بالا برده و به تأخیر افتادن انزال کمک می کند. در این روش وقتی که آلت کاملاً سفت است ثانیه هایی نوک آن (ناحیه حشفه یا گلانز) را با انگشت فشار داده و رها سازید.
- استفاده از کمپرس آب یخ در روی گلانز با دو مکانسیم انقباظ عروقی و کاهش حساسیت گیرنده های عصبی روی نوک آلت به تأخیر در انزال کمک کننده خواهد بود. این روش از سالیان سال و توسط مردان قدیمی به عنوان به تأخیر انداختن انزال استفاده می شده است. (تماس مستقیم با یخ و یا گذاشتن آلت در یک ظرف آب یخ لحظاتی می تواند انزال را به تأخیر اندازد.
درمان های دارویی
علیرغم پیشرفت در تکنولوژی پزشکی و در دسترس بودن متدهای جدید از قبیل داروهای شیمیایی پیشرفته، کاندوم، اسپری های تأخیری و غیره به علت روحی و روانی بودن مشکل انزال زودرس و تیپ شخصیتی آن هنوز درمان اصلی بر اساس رفتار درمانی بوده و نقش داروهای شیمیایی به عنوان کمکی می باشد.
اسپری های تأخیری :
چون ماده اصلی تشکیل دهنده اسپری های تأخیری از لیدوکائین می باشد مصرف خودسرانه آن بسیار مضر و ممکن است باعث اختلال در ریتم قلبی شده و چه بسا باعث مرگ و میر شود و لذا امروزه اسپری های مخصوص تأخیر با دوز کم در بازار وجود دارد که فقط مخصوص انزال زودرس می باشد و حتماً با تجویز پزشک انجام شود و کسانی که مشکل قلبی و عروقی دارند باید حتماً بررسی شوند. بهترین زمان مصرف اسپری یک ربع قبل از سکس و فقط سه الی چهار پاف به نوک آلت می باشد. اسپری با بی حس کردن نوک آلت آستانه تحریک پذیری اعصاب نوک آلت را بالا برده و باعث تأخیر می شود. به علت این بی حسی موضعی لذت ارگاسم یا انزال پائین می آید که بعضی از مردان آن را دوست ندارند.
کاندوم های تأخیری:
اساس استفاده از کاندوم قبل از سکس این است اکه از تماس مستقیم آلت با واژن خانم ها جلوگیری و لذا آستانه تحریک را بالا می برد. کاندوم های تأخیری به ژل های بی حس کننده نیز آغشته شده اند که همزمان با دو نقش بی حس کننده و کاهش سطح تماس انزال را به تأخیر می اندازند.
مصرف ترامادول و تریاک:
بر اساس باور قدیمی غلط که تریاک جهت سفت کردن کمر مردان و درمان انزال زودرس مفید است علت اعتیاد خیلی از افراد به تریاک به همین باور بر می گردد و ترامادول نیز جزء داروهای مخدر می باشد که به عنوان مسکن امروزه در موقع خاص برای دردهای شدید و غیر قابل کنترل توسط پزشکان استفاده می گردد ولی متأسفانه به علت نقش اعتیادآور و ایجاد وابستگی شدید مصرف تریاک و ترامادول را اصلاً توصیه نمی نماییم.
داروهای آرام بخش:
با توجه به حساس و تحریک پذیر بودن شخصیت افراد مبتلا به انزال زودرس، مصرف داروهای آرام بخش از قبیل فلوکسین و اگزازپام، دیازپام و یا ضد افسردگی ها از قبیل ایمی پرامین، کلومیپر امین را استفاده می کنند. با توجه به عوارض طولانی مدت آنها و نیاز به مصرف دوز بالا با گذشت زمان این داروها اثر بخشی چندانی در درمان انزال زودرس ندارند.
قرص های مهارکننده آنزیم فوسفو دی استراز:
امروزه حتماً نام قرص های ویاگرا، تادلافیل، سیلدنافیل و … را شنیده اید که این داروها با مکانیسم گشادکننده گی عروق بدن به خصوص آلت تناسلی مرد باعث ایجاد نعوظ سفت می شوند که امروزه به صورت روتین برای مردان مبتلا به اختلال نعوظ و عدم سفت شده گی آلت تناسلی تجویز می شود. جایگاه مهم این قرص ها در انزال زودرس به نقش تقویت کننده گی نعوظ و افزایش توانائی مرد جهت انجام نعوظ مکرر است. به صورت خلاصه این قرص ها انزال را به تأخیر نمی اندازند بلکه به فرد این توان را می دهند که بعد از انزال زودرس یک ربع و نیم ساعت بعد دوباره قدرت نعوظ داشته باشند که در بار دوم مطمئناً انزال با تأخیر انجام می شود.
مصرف این داروها عوارضی از قبیل سردرد، اختلال در دید و افروختگی ایجاد می کنند و لذا در بیماران مبتلا به قلبی و عروقی و سایرین حتماً با نظر پزشک تجویز شود.
داروهای مهارکننده سروتونوئین از جمله سرترالین یا آسنترا:
بعضی از محققین علت انزال زودرس را اختلال در عملکرد انتقال دهنده های عصبی می دانند. مخصوصاً ماده ای به نام سروتونین. امروزه جهت درمان انزال زودرس جزء درمان های استفاده شده می باشد.
کجی آلت
درمان انحناء آلت تناسلی مردان
امروزه جوانان زیادی در کشور با شکایت از انحناء آلت تناسلی مراجعه می کنند.
کج شدن آلت تناسلی به بالا و پایین و یا طرف راست و چپ که در حالت نعوظ و سفت شدن آلت ایجاد می شود، اطلاق می شود.
انحناء آلت به دو صورت مادرزادی و اکتسابی می باشد.
در حالت مادرزادی از همان سنین بچه گی و نوجوانی و جوانی هروقت حالت نعوظ دست می دهد آلت کج سفت می شود.
ولی در حالت اکتسابی آلت تناسلی تدریجاً کج می گردد که به شرح آن ها می پردازیم:
انحناء اولیه آلت:
علت این نوع انحناء که در نوجوانان و جوانان دیده می شود اغلب عدم تقارن در سیلندرها یا کورپوس کاورنوز آلت که نقش خونگیری و اتساع آن باعث سفتی آلت می گردد دیده می شود. این انحناء می تواند به بالا و پایین، طرف راست و یا چپ آلت انحنا پیدا کند. تصمیم درمانی بسته به شدت انحناء وابسته می باشد. طبق قانون کلی اگر شدت کجی بیش از ۳۰-۲۰ درجه باشد که در آینده باعث اختلال در دخول و مقاربت شود باید حتماً تحت عمل اصلاح انحناء آلت قرار گیرد. درمان دارویی و کشش و غیره برای اصلاح انحناء آلت اولیه اصلاً مؤثر نیستند و توصیه نمی گردد.
دومین علت کج شدن و انحناء آلت تناسلی:
بیماری پیرونی است که در آن به علت ناشناخته رسوب کلسیم در نسج آلت و به صورت تدریجی باعث کج شدن آلت تناسلی می گردد. بیماری پیرونی اغلب در مردان ۴۵ تا ۶۰ ساله و با دردناک شدن نعوظ شروع می شود و تدریجاً باعث انحناء آلت و در بعضی از مواقع باعث باریک شدن آلت تناسلی می گردد. علت آن مشخص نیست، دیابت و ضربه هنگام سکس را از عوامل تسریع کننده آن ذکر می کنند ولی ثابت شده نیست. هیچ درمان داروئی از قبیل ویتامین ای و کورتون و اینترفرون، سلنیم و پنتوکس فیلین در درمان آنها مؤثر و قطعی نیستند.
این بیماری روند شروع و پایانی دارد که حدود ۱۲-۱۸ ماه طول می کشد و در طول این مدت رشد کرده و متوقف می شود. بسته به شدت کج شدگی آلت و مشکل بیماری در رابطه با مقاربت تصمیم درمانی گرفته می شود.
نکته مهم این است که باید تا زمان پایان روند توقف بیماری از هر گونه دستکاری اضافی اجتناب گردد.
بهترین، مؤثرترین و کم عارضه ترین عمل جراحی اصلاح انحناء آلت روش Plication می باشد.
به علت حساسیت ناحیه آلت تناسلی باید از هر گونه دستکاری اضافی جهت جلوگیری از عوارض آن و اثر روی صفت شدن آلت تناسلی باید اجتناب کرد.
برای اصلاح انحناء ابتدا باید به دکتر معالج خود نشان دهید و بسته به شدت انحناء دکتر معالجتان تصمیم می گیرد جهت درمان شما به صورت سرپایی به بیمارستان مراجعه و پس از آزمایشات کامل با بی حسی نخاعی و با برش روی محل ختنه گاه قبلی پوست را کنار زده و با تزریق آب به داخل آلت نعوظ مصنوعی ایجاد می شود که دقیقاً محل انحناء را مشخص کرده و نقطه مقابل آن را با نخ نایلون بخیه زده و پس از کنترل کامل آن را گره میزنیم. این عمل با درصد موفقیت بسیار بالا و عدم برگشت و حداقل عارضه را دارا می باشد و به صورت سرپایی قابل انجام است.
جمع بندی نهایی در مورد زود انزالی
اکثر درمانهای انزال زودرس رفتار درمانی می باشد و برای درمان آن باید :
- موارد ایجاد کننده و تشدید کننده انزال زودرس را تعدیل و درمان نمایید. (خواب خوب، استراحت بیشتر، استرس کمتر، کاهش مشغله و تنش ذهنی روزانه اجتماعی)
- صبر و حوصله داشته باشید و زود اعتماد به نفستان را از دست ندهید
- شریک جنسی باید همکاری صمیمانه و با حوصله داشته باشد و از عصبانیت و ابراز ناراحتی در موقع وقوع انزال زودرس اجتناب نمایید و در جهت حل مشکل شریک جنسی اش نقش مثبت و کمک کننده داشته باشد.
- از هیجان و ذوق زدگی هنگام سکس اجتناب نمایید. اگر می خواهید انزال زودرس نداشته باشد سعی کنید در شروع از سکس لذت نبرید و حواستان در جای دیگر باشد.
- در دخول عجله ننمائید و مقاربت را با معاشقه و تحریک طرف مقابل و مدیریت احساس خودتان ادامه بدهید و اگر بتوانید هنگام معاشقه خانمتان ارضاء شود بار سنگین احساس زودانزالی از شما برداشته خواهد شد و اعتماد به نفستان بالا خواهد رفت پس سعی کنید دخول آخرین مرحله مقاربت باشد.
- داروهای بی حس کننده و تقویت کننده نعوظ فقط نقش کمکی دارند و درمان اصلی نیستند پس به رفتار درمانی این مشکل تکیه کنید نه داروها
- طولانی کردن زمان سکس با مدیریت احساستان و به تدریج میسر است و لذا در نتیجه گیری عجله نکنید.
یائسگی مردان
آمارها نشان میدهد ۲۰ درصد از مردان بالای ۶۰سال، ۳۰درصد از مردان بالای ۷۰ سال و۵۰ درصد مردان بعد از ۸۰ سالگی دچار کاهش سطح هورمونهای جنسی مردانه هستند.
مردم یائسگی را واژهای زنانه و پدیدهای فیزیولوژیک میدانند که در آن هومونهای زنانه وعادت ماهیانه حول وحوش ۵۰ سالگی قطع میشود. جالب است بدانید که مشابه این روند در مردان نیز دیده میشود ولی سیر یائسگی مردانه متفاوتتر و بسیار آهسته تر از یائسگی زنانه است طوری که برای مرد محسوس نیست ولی در بعضی از مردان این کاهش آنقدر سریع است که مشکلاتی جنسی و زناشوئی برایشان پدید میآورد.
چرا مردان یائسه میشوند؟
یائسگی مردانه با کاهش هورمون تستوسترون که نوعی هورمون آندروژنی است ظاهر میشود. این کاهش بعد از سن ۴۰ سالگی برای همه مردان رخ میدهد. البته ترشح تستوسترون روند نزولی را طی میکند ولی قطع نمیشود و مردان قدرت باروری را از دست نمیدهند. میزان کاهش آندروژنها در هر مردی سالانه حدود یک درصد است.
یائسگی مردانه درمان دارد؟
بهترین درمان پیشگیری است و همه مردان باید کیفیت زندگیشان را به خصوص بعد از ۴۰ سالگی بهتر کنند. مثلا ورزش کنند، غذاهای خوب بخورند و بیماریهای زمینهای مانند دیابت و فشار خون را کنترل کنند، در مواقعی هم که اختلالی در مسیر ترشحی تستوسترون وجود دارد میتوان با جایگزین کردن هورمونها جی ان آر اچ یا ال اچ مشکل بیمار را برطرف کرد. اما وقتی برای مردی تشخیص آندروپوز داده شد و هورمون تستوسترون پائین بود بهترین کار این است که درمان آغاز شود. درمان معمولا با تزریق هورمون تستوسترون است؛ البته تستوسترون به صورت ژل یا قرص هم وجود دارد که حتما باید با نظر پزشک تجویز شود چون تستوسترون زیاد عوارض خطرناکی برای بیمار دارد.
ورزشکاران زیادی را مشاهده میکنیم که از هورمون تستوسترون به عنوان داروئی برای عضلهسازی استفاده میکنند. تزریق این هورمون به داخل عضله و برای حجیم کردن آن دارای عوارضی است. یکی از این عوارض سرطان پروستات زودرس است. متاسفانه ترکیبات هورمونی به راحتی در اختیار مردان قرار میگیرد و مردان به هیچ وجه نباید بدون نظر پزشک اقدام به استفاده از این هورمونها کنند.
طول آلت تناسلی
اندازه آلت تناسلی مرد در حالت طبیعی چقدر است؟
طول واژن خانم ها در حالت کشش ۵-۹ سانت می باشد و در نتیجه اگر آلت تناسلی مرد در حالت نعوظ بالای ۹ سانت و زیر ۱۵ باشد طبیعی است. هر چه طول آلت بزرگتر باشد باعث درد شدید مقاربت برای خانم ها می گردد و لذا آقایانی که طول آلت تناسلی آنها در حالت نعوظ بالای ۷ سانت است نیاز به اقدام خاصی نیست و می توانند رابطه جنسی موفق داشته باشند.
راهی علمی برای بزرگ کردن آلت تناسلی مردان وجود دارد؟
خیر
امروزه مردان جوان زیادی مراجعه می کنند که از کوچک بودن آلت تناسلی و یا اندازه آن ناراضی بوده و دنبال بزرگ کردن آلت تناسلی و یا حجم دادن به آن هستند و از طرفی در ماهواره ها و فضای مجازی تبلیغات گسترده ای با درصد موفقیت بالا جهت بزرگ کردن آلت تناسلی تبلیغ می کنند.
که از آن جمله می توان به دستگاه های کشنده ؛ واکیوم ؛عمل های جراحی بزرگ کننده آلت، تزریق ژل، تمرین های مختلف روزانه جهت بزرگ کردن آلت تناسلی نام برد.
ولی علیرغم پیشرفت در تکنولوژی هنوز هیچ روش درمانی جدید جراحی برای بزرگ کردن آلت تناسلی مردان وجود ندارد.
تبلیغات انجام شده شامل دو گروه دارویی و وسایل و جراحی هستند. رشد و نمو آلت قبل از بلوغ اتفاق می افتد و بعد از آن تا پایان عمر ثابت است و بعد از بلوغ هیچ داروئی برای بزرگ کردن آلت تناسلی موثر نمی باشد؛ واکیوم هیچ نقشی در بزرگ کردن طول آلت تناسلی ندارند و اصلاٌ توصیه نمی گردد.
استفاده از هورمون تستوسترون ، تزریق مواد حجم دهنده، شانس ایجاد انواع سرطان ها و از کار افتادن بیضه ها را بالا می برد و اصلاً توصیه نمی شود.
تزریق ژل به زیر پوست آلت جهت حجم دادن و کلفت کردن آلت باعث از بین رفتن حس آلت تناسلی می شود و از طرفی به علت جذب آن و تزریق های مکرر که باعث عوارض متعدد می شود کار بیخودی می باشد و از نظر علمی به علت حساسیت خاص آلت تناسلی توصیه نمی شود.
علت سایزهای مختلف آلت تناسلی مردانه چیست؟
عوامل متعددی از قبیل ارث محیط و تغذیه و سلامتی سیستم هورمونی بدن و عوامل ناشناخته در ساختن اندازه آلت دخیل هستند. اندازه آلت تناسلی مثل قد افراد مختلف و متنوع است و لذا:
هیچ کس نباید با دیگری خود را مقایسه کند.
اگر اندازه آلت مثل قد در حالت طبیعی باشد نیاز به اقدامات درمانی ندارد.
منشاء اغلب نگرانی جوانانی که از کوچکی آلت شاکی هستند دیدن فیلم های پورن می باشد آنها مثل فیلم های دیگر ساختگی و انتخاب شده از افراد خاص هستند و لذا نباید با آنها خود را مقایسه کرد.
درمان کوچکی آلت قبل از بلوغ
درمان فقط قبل از بلوغ موثر است. والدینی که از کوچکی آلت تناسلی پسر خود نگران هستند باید قبل از بلوغ به دکتر مراجعه و تحت بررسی قرار بگیرند و در صورت نیاز هورمون درمانی مناسب جهت افزایش آلت تناسلی قبل از بلوغ شروع شود.
آلت دفن شده چیست؟
امروزه آلت دفن شده یکی از شایعترین علت مراجعه بیمارانی است که از کوچکی الت تناسلی شاکی هستند. در آن ها بعلت تجمع چربی زیاد در ناحیه پوستی آلت مثل کوه یخی در میان چربی ها مخفی شده است و لذا بهترین و قطعی ترین روش درمان کاهش وزن و از بین رفتن چربی های اضافی می باشد.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.
Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer.
- Donec posuere vulputate arcu.
- Phasellus accumsan cursus velit.
- Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae;
- Sed aliquam, nisi quis porttitor congue
Nunc nec neque. Phasellus leo dolor, tempus non, auctor et, hendrerit quis, nisi. Curabitur ligula sapien, tincidunt non, euismod vitae, posuere imperdiet, leo. Maecenas malesuada. Praesent congue erat at massa. Sed cursus turpis vitae tortor.
- Donec posuere vulputate arcu.
- Phasellus accumsan cursus velit.
- Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae;
- Sed aliquam, nisi quis porttitor congue
[/av_textblock]